Generalforsamling
 
Referat fra generalforsamling 2022.

Generalforsamling
Boldklubben Frem Sakskøbing
Tirsdag d. 22. februar 2022 kl. 17.00

Referat

 

 1. Valg af dirigent
 2. Valg af stemmetællere
 3. Formandens beretning

Beretningen blev godkendt af forsamlingen

 1. Udvalgenes beretninger
  Seniorudvalget
  Ungdomsudvalget
  MTB afdelingen
  Aktivitetsudvalget
 2. Kasseren fremlægger regnskabet samt budget 2022

Regnskabet blev godkendt af forsamlingen

 1. Behandling af indkomne forslag

Der var ikke indkommet forslag

 1. Fastsættelse af kontingent
  Forsamlingen godkendte af kontingentet bliver fastholdt på nuværende niveau
 2. Personvalg
  Bestyrelsesmedlemmer
  Anders Fever-Eriksen – villig til genvalg
  Karsten Bonde Nielsen – ønsker ikke genvalg. Best indstiller Henrik Høegh-Andersen
  Kennet Nordstrøm – villig til genvalg
  Jesper Nielsen – villig til genvalg

 

Forsamlingen godkendte indstillingen fra bestyrelsen

Suppleanter
Martin Jørgensen – villig til genvalg
Jesper Jørgensen – villig til genvalg

 

Forsamlingen godkendte indstillingen fra bestyrelsen

Revisor
Tonny Borre Larsen – villig til genvalg

Forsamlingen godkendte indstillingen fra bestyrelsen

Revisorsuppleant
Ghita Christensen – villig til genvalg

 

Forsamlingen godkendte indstillingen fra bestyrelsen

 

 1. Eventuelt

Efter generalforsamlingen, var der stegt flæsk med persillesovs til alle fremmødte

 

ML/040322

Formand Martin Lohse's årsberetning for 2021.
 1. Årsberetning 2021

Kære medlemmer, kære venner

Wow for et år vi har været igennem – et år der på mange måder har været fuldstændig ekstraordinært, og samtidig været B. Frem classic..

Og hvad betyder det så egentlig.. Ja det betyder, at vi på mange fronter har oplevet, overvundet og gennemlevet, episoder som vi ikke har stået i før, men at vi netop ved den fælles hjælp, der er kendetegnende for fællesskabet i B. Frem, har overvundet udfordringerne og har stået tilbage – om ikke med pokalen – så i hvert fald med forvisningen om, at vi sammen er kommet igennem, og er vi er blevet stærkere netop derfor.

Og stærkere er vi også blevet i antal – vi nærmer os, med hastige skridt, bestyrelens magiske mål på 300 medlemmer – og vi er lige om lidt klar til at sætte endnu højere mål.. Fordi jo flere vi er, desto flere er vi til at løfte de fælles opgaver, og vi har dermed mulighed for, at skabe endnu flere tiltag, til glæde og gavn for alle os medlemmer.

Der er kommet nye toiletter i omklædningsrummene, og arbejdet med at renovere vores faciliteter fortsætter i det nye år. Det vil alle – både os selv, men også besøgende i klubben komme til at mærke.

Og så skal vi have et nyt stadionur – det gamle blev ramt af et lyn, hvilket medførte nedsmeltning af hele det elektriske apparat – selv ”plus-minus Ole” må give fortabt når naturens amperer slår til.

I forhold til faciliteter, så fortsætter sporarbejdet på det spor som vi har fået råderet over. Der er blevet arbejdet stenhårdt på at udvikle det gennem det forgangne år, og det arbejder fortsætter også. Håbet er en storstilet indvielse i løbet af 22. Og der er brug for et spor, til yderligere at skubbe på den flotte udvikling som MTB afdelingen gennemgår.. I år er der kommet flere kvindelige ryttere, og på ungdomssiden er tilgangen også begyndt at blomstre.

På ungdomssiden i fodbold overgik vi til at spille dobbeltårgange fra U12. Målet med det er både at have nok spillere til at stille hold, så alle kommer ud at spille, men det er samtidig et ønske om at vores ungdomsspillere oplever, at være både ”de ældste” og ”de yngste” på en årgang. Herigennem udvikles deres evne til at tage ansvar, lære af dem der er ældre, samt ikke mindst modner det dem fodboldmæssigt. Vi tror på at det er den rette vej at gå, for vores spillere.

På seniorfronten blev det desværre til nedrykning fra serie 2. Holdet fightede til det sidste, og der kan ikke sættes en finger på engagementet fra hverken spillere, eller træner og holdleder. De har arbejdet og trænet fortrinligt – og jeg er overbevist om, at der står adskillige østtyske trænere på motorvejsbroen, og slikker sig om munden når Tommy dikterer løbetræning med bildæk..

Serie 1 klarede sig fantastisk i oprykningsspillet, og Mikael og Baltzers knægte havde fortjent en oprykning til LF-serien, men desværre lykkedes det ikke for 1. holdet at rykke op. Der er mange unge af egen avl på holdet, og de vokser i ekspresfart med opgaven. I efteråret har holdet ikke tabt en eneste kamp, og de går ind til foråret som klare favoritter til at vinde LF-serien.

På eventfronten har det endnu en gang været et forrygende år, ja året var nærmest ikke gået i gang førend MTB afdelingen arrangerede et coronavenligt MTB løb. Ryttere fra nær og fjern stillede til start, og selv stormvejr dagen før, var ved at omkalfatre startområdet, lykkedes det at afvikle et fantastisk løb, der blev sluttet af med pilsnere, kaffe og ristede pølser. Fantastisk flot arbejde af Jesper ”long legs” Nielsen og Martin ”baghjul” Jørgensen.

Fantastisk flot var også deltagelsen til vores seniorafslutningsfest hvor 124 medlemmer meldte deres ankomst. Vi måtte maks. være 100 indendøre, så derfor blev der i 11. time arbejdet på højtryk for at få skabt nogle andre rammer, end de påtænkte for festen. Det blev til to store telte på træningsbanen, og opstart af festen med at se Danmark – Wales på en nyindkøbt 81 tommers fladskærm. Hvilken fest og hvilken dag!!

I uge 30 afholdte vi igen i år vores egen fodboldskole: ”Fodbold madfællesskab og dannelse”, og endnu en gang var det en kæmpe succes. Ditte-Marie og Anette havde alle spillere igennem køkkenet, og Kennet, Timmie og Victor styrede med sikker hånd, alle spillere gennem de to daglige træningspas. Det er simpelthen så livsbekræftende, at have alle de fantastiske unger herude en hel uge.
Ugen sluttede af med et brag, da vi afholdte vores Vej- til-Vej stævne med et rekordantal af hold. Hele 17 hold havde meldt deres ankomst, og det blev en uforglemmelig dag, selvom regnbyger forsøgte at ødelægge stemningen. Det lykkedes ikke, og festen om aften blev en af de mest mindeværdige nogensinde.

Mindeværdig var også årets frivilligfest. Den blev for første – men absolut ikke sidste gang – afholdt i Radsted forsamlingshus. Der var som altid buffet, fri bar og Dj, og så var der sørget for hjemtransport til alle idet Henrik ”Taxa Mike” Larsen holdt klar i bus til at køre folk hjem. Et brag af en fest – selvom sovsen til buffeten først kom efter maden var spist J Ved samme lejlighed blev Nikolaj Lohse, af sine træner og lederkollegaer, kåret til årets træner/leder.

Året vil desværre også blive husket for at vi mistede en af vores helt store ikoner. Jeanette Kuld Petersen tabte kampen til kræften, og det var en smertens dag i klubben, da beskeden kom. Alle var næsten til stede i klubben, da der var tre seniorkampe i gang, samt MTB træning, så nærmest som var det givet fra oven, var klubben netop den dag, hvor Jeanette gik her fra, fyldt til bristepunktet. Det var lige i Jeanette ånd.
Jeanette havde, som en sidste vilje besluttet at hun, i stedet for bårebuketter, vil have at der skulle doneres penge til klubben, og der blev doneret hele 26.000,-. Bestyrelsen har besluttet at pengene skal overføres til en fond i Jeanettes navn – en fond som skal arbejde med at skabe fællesaktiviteter for alle medlemmer i klubben. Det tror vi at Jeanette vil værre stolt over.

Jeanette vil aldrig kunne erstattes, men hun lever videre i vores hjerter – og hendes ånd i vores klub.

Til Frivilligfesten modtog Jeanette posthumt Frivilligprisen – prisen modtog Bolette og Buster på Jeanettes vegne.

Og så sluttede eventåret faktisk af med, at vi for første gang i over 30 år kommet på podiet ved Sakskøbings gigantiske juleoptog. En 3. plads blev det til – og nu har vi blod på tanden. En stor tak skal lyde til Marianne og Karina for det store arbejde..

Igen i år lykkedes det, ved en fælles kraftanstrengelse, at sælge samtlige 2000 lodsedler i forbindelse med vores årlige lodseddelsalg. Som altid var Jan Herluf, Tonny Borre og Nikolaj Lohse drivkræfterne bag salget, men der skal også lyde en kæmpe tak til alle vores ungdomsspillere, som virkelig gjorde et kæmpe stykke arbejde – og Tonny var i år mindre urolig end de forgående år.

Vi vil gerne takke vores sponsorer – uden Jer var vi her ikke, og vi ved at jeres engagement forpligter. Tak fordi i står bag os, og bakker os op – det er vi fortsat meget ydmyge over.

Forældreforeningen skal også have et kæmpe tak for deres indsats i 2021. I er der hver gang der er brug for Jer, og selvom året også var meget vanskeligt for Jer i forbindelse med at hente indtægter, så har i alle gjort at hvad i kunne for at holde fanen højt, og skaffe de bedste betingelser for vores ungdomsspillere.

Og slutteligt, men ikke mindst, tak til alle vores fantastiske trænere og ledere, og alle jer andre frivillige: i kantinen, klubhuset, banerne og bestyrelsen. I er alle med til at gøre klubben til et vidunderligt sted at være – et sted som vi er mange der ikke ville kunne være foruden J

Med disse ord overgiver jeg formandsberetningen til generalforsamlingens behandling.

 

Referat fra generalforsamling 2020.

Generalforsamling
Boldklubben Frem Sakskøbing
Tirsdag d. 18. februar 2020 kl. 19.00

 1. Valg af dirigent
  – Tonny Borre Larsen modtog valg som dirigent.
 2. Valg af stemmetællere
      – Det blev vedtaget at hvis behovet for stemmetællere skulle opstå, udvalgtes der 2.
 3. Formandens beretning
  – Martin Lohse fremlagde beretning for 2019, hvilken der efterfølgende blev godkendt.
 4.  Udvalgenes beretninger

                                     * Seniorudvalg
                                     – Karsten Bonde fremlagde beretning for 2019.

                                     *Ungdomsudvalg
                                     – Kennet Nordstrøm fremlagde beretning for 2019.

                                     * Aktivitetsudvalg
                                     – Tonny Borre Larsen og Nikolaj Lohse fremlagde beretning.

 1. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab
  – Tonny Borre Larsen fremlagde årsregnskabet. Regnskabet viste et overskud i 2019 på
  kr. 254.455,00.
  Martin Lohse fremlagde budget for 2020, med enkelte noter.
 2. Behandling af indkomne forslag
  – Bestyrelsen havde ingen forslag modtaget.
 3. Fastsættelse af kontingent

                                     – Bestyrelsen foreslår at kontingentet fastholdes på nuværende niveau.
                                       – Kontingentet for MTB forslås at blive 200 kr. halvårligt.

            – Det blev vedtaget at kontingentet fastholdes samt at kontingent for MTB blev på kr. 200,00.

 1. Personvalg

                                         * Bestyrelsesmedlemmer
                                                                  Kennet Nordstrøm – modtog genvalg
                                                                  Anders Fever-Eriksen – modtog genvalg
                                                                  Karsten Bonde Nielsen – modtog genvalg
                                                                  Lars Ødegaard – afgår
                                                                  – Jesper Nielsen blev foreslået, og valgt.

                                           * Suppleanter
                                                                  Bestyrelsen indstiller Martin Jørgensen
                                                                  – Martin modtog valg.

                                                                  Bestyrelsen indstiller Jesper Jørgensen
                                                                  – Jesper modtog valg.

                                           *Revisor
                                                                   Tonny Borre Larsen – modtog genvalg.

                                             * Revisorsuppleanter
                                                                   Ghita Christensen – modtog  genvalg.

 1. Eventuelt
  Bestyrelsen takkede Jeanette Petersen, Inge Hansen, Mia Lasko, Tonny Borre Larsen,
  Bjarne Petersen, Ghita Christensen og Irene Wenzell. Der var vin og blomstergaver som
  tak for et helt fantastisk stykke arbejde i 2019.
  Bestyrelsen takkede Tonny Borre Larsen, for på fornemmeste vis, at have dirigeret
  generalforsamlingen.

                                 Pantmann pokalen blev uddelt til Finn Rasmussen.
Årets hold blev ”Tumlebold”

Formand Martin Lohse's årsberetning for 2019.

Kære medlemmer, kære venner

En del af at være medlem af en forening, er muligheden for at leve et aktivt liv sammen med andre mennesker, der deler ens passion. Det kan være passionen for, at dyrke den primære aktivitet som foreningen tilbyder.. At hjælpe andre med at lykkes med det de drømmer om, være med til at skabe fantastiske rammer for andre, eller ønsket om at se andre gro…

Fælles for alle de ting, er ønsket om at være en del af et fællesskab – være en del af noget der er større end en selv Og her, i det fællesskab som vi ikke kan undvære, forstår vi at vi hver især er afgørende for at fællesskabet lever og blomstrer, at vi hver især er med til at gøre verden lysere eller mørkere, og at vi, i de roller vi hver især har, besidder muligheden for at gøre en forskel..

Fordi for at tænde skal man brænde…

Når jeg ser tilbage på 2019, er det netop det der, undskyld metaforen, lyser klarest: Hvor mange der egentlig brænder for vores kære forening – og gerne vil være med til at udvikle den.. Det vil være kernen i min årsberetning, og det som er min personlige overskrift når jeg ser tilbage på 2019.

Og jeg vil starte med det der måske glæder mig allermest: Vi har for tredje år i træk pil opad i forhold til medlemstal. Igen i år har vi en fremgang på over 10 % og vi er nu 250 medlemmer i vores gode stolte klub. Det fortjener en klapsalve – og det vi klapper af er os selv.

Og nu vi er i gang med at klappe. Det lykkedes, nærmest sensationelt for vores 1. hold at rykke op i Sjællandsserien. Det er en fantastisk præstation af vores unge hold, og det lover virkelig godt for fremtiden at de allerede nu gør sig gældende i toppen af fodbolden på LF. Stort tillykke og flot arbejde skal lyde til hele holdet og træner og lederstaben.

Samtidig med at oprykningen blev sikret fik vi desværre besked om at en af B. Frems store kæmper ikke er blandt os mere. Svend Erik Jensen var efter længere tids sygdom sovet ind.
Svend Erik står som et af de store fyrtårne i B. Frems historie. Tidligere 1. holds spiller og med på de sagnomspundne 60’er hold, initiativtager til og leder af bordtennisafdelingen i mange år, formand for boldklubben, dobbelt modtager af Pantmann pokalen og ikke mindst æresmedlem. Svend Erik vil være savnet, men hans bedrifter lever videre og hans arv er det vores forpligtigelse at holde i hævd.

På ungdomssiden pipler talenterne frem, og de mange dygtige trænere gør et fantastisk stykke arbejde. Det vil være for voldsomt at nævne Jer alle her, men lad mig slå fast med syvtommersøm: Både på ungdoms- og seniorsiden, har vi de bedste trænere og ledere man kan forestille sig. Bliv ved med at brænde – fordi det er sådan vi får tændt ilden i vores spillere.

Den hvide tråd – vores guideline for trænere, blev præsenteret i slutningen af året for vores trænere, og det bliver spændende at se den for liv i de kommende måneder.

Udviklingen i vores økonomiske situation vil Tonny Borre Larsen komme tilbage til under fremlæggelse af regnskab – men jeg vil gerne allerede nu kommer med en lille spoiler: Hvis vi havde været en virksomhed som løverne fra ”Løvernes Hule” på DR1 blev tilbudt at investere i, ville det kun være Jan Lerhmann der er ude..

Udviklingen af events, tog allerede fart kort tid efter de sidste nytårsraketter havde indvarslet indgangen til 2019. Guldborg IF havde opgivet at afholde deres traditionsrige nytårs indendørsstævne, og vi blev kontaktet at Sakskøbing Sportscenter om det ikke var noget vi kunne arrangere. Så i 11. time gik vi i gang med at arrangere et stævne – og lur mig om det ikke blev en kæmpe succes med 27 deltagende hold og fodbold i hal A, fra 9 morgen til 19 aften.

Udviklingen af nye tilbud og nye samarbejdspartnere nåede nye højder i foråret, da vi sammen med Guldborgsund kommune, DGI og DIF igennem ”Bevæg dig for livet” projektet opstartede et hold af ”Mandfolk på MTB”.
Tiltaget har været en kæmpe succes med 25 mandfolk på holdet, og der kommer flere til hele tiden. Hver tirsdag og torsdag brager de afsted fra klubhuset, og i modsætning til os fodboldspillere holder de ikke vinterpause – så i regn og slud skal MTB ud.
Det har været en fornøjelse at opleve det engagement der har været lagt i det fra de involverede og jeg vil gerne takke Kennet, Jesper og Martin for det store arbejde de har lagt i at få det op at stå.

Og nå ja, så er B. Frem blevet medlem af Danmarks Cykel Union.

Vores Vej-til-Vej stævne blev igen i år en dundrende succes med et rekordstort antal deltagende hold. Og til festen bagefter måtte Don Ø melde at udsolgt – der kunne simpelthen ikke presses flere mennesker ind i teltet selvom flere ønskede at indløse billet.
For første gang havde vi deltagelse af vores venner Fra Oldenburg SV – og meldingerne derfra lyder på at de i 2020 kommer med to hold, da de deltagende spillere har snakket så godt om arrangementet at flere vil med.. Så måske står rekorden allerede til fals i år…

Inges Auto Cup blev igen i år en fantastisk succes. Godt nok var der færre deltagende hold end i 2018, men når man måler på den glæde og begejstring som tilbagemeldingerne fra de deltagende hold går på, er det svært at forestille sig hvordan det kan gøres bedre.
Alt spillede 100 % fra start til slut, og der er ikke en finger at sætte på arrangementet. Det kan kun lade sig gøre hvis man er ordentligt forberedt, og alle kender deres opgaver.

Der skal herfra lyde en kæmpe tak til Lars Ødegaard og hele holdet bag – det er så imponerende hvor meget styr der er på alle detaljer – og ikke mindst hvor mange timer der bliver lagt i det.

Timer blev der også brugt mange af i forbindelse med salget af vores legendariske lodsedler. Aktivitetsudvalget står for salget af lodsedlerne, der har 31 år på bagen, men i år var det med noget rystende hænder at Tonny Borre Larsen satte salget i gang. (jeg kan ud fra mine noter fra de forrige år se at det sker hvert år). Frygten var at vi ikke ville kunne melde alt udsolgt på skæringsdatoen – der blev knoklet hårdt far udvalgets side og dagen oprandt kunne vi for 31 år i træk lade klokkerne ringe: Alles Ausverkauft!!

Det er en fantastisk kraftpræstation og tak til Tonny Borre Larsen, Jan Herluf, Lars Ødegaard og Nikolaj Lohse for det fantastiske arbejde!!

En kampe tak skal også lyde til Forældreforeningen. I er her og der og alle vegne, og jeres store engagement er en kæmpe inspiration for alle der kommer i klubhuset. I Er utrolig velansete af alle og jeres store arbejde går på ingen måde ubemærket hen – det være sig når der skal sælges mad til kampe og arrangementer eller når der skal laves noget i klubhuset. I er der altid – og så hjælper det selvfølgelig på kendthedsfaktoren at i har en formand der konstant går og skræpper op om et eller andet..

Og apropos skræppe op: Så vil jeg også gerne takke Jeanette for det fantastiske arbejde du ligger i kantinen – du har virkelig taget kantinen til dig som dit eget barn, og det er tydeligt at du sætter en stor ære i både at levere nogle ordentlige ting ud fra kantinen, og ikke mindst at kantinen laver et så stort overskud som muligt.
Torsdagsmaden har fortsat sin sejrsgang i 2019 og jeg vil gerne takke holdet af madmødre der står bag. Der er en fornøjelse at komme herud om torsdagen, dufte maden i huset og glæde sig til at sætte tænderne i dagens ret, tak til Jeanette, Mia, Inge og Ditte-Marie for de retter i tryller frem.

Ved vores Træner/leder- og frivilligfest, som endnu en gang blev et brag af en fest, blev Mikael Hansen fortjent belønnet med frivilligprisen, Lars Ødegaard fadet, og Tommy Petersen blev at sine trænerkollegaer hædret med prisen som årets træner. Der skal endnu en gang lyde et kæmpe tillykke til begge.

Udviklingen af klubhuset må også siges at være i gang. Her i Salen er der lavet nyt mødelokale, og i foråret er det op til vores ungeråd at finde ud af hvordan Salen skal indrettes – det eneste jeg kan løfte sløret for, er der kommer en projektor op, så vi kan lave endnu flere fællesarrangementer i stil med Champions League finaler.

Køkkenet skrider også planmæssigt fremad – og jeg kan næsten ikke takke alle Jer der yder et kæmpe stykke arbejde nok for Jeres indsats. Det er en fornøjelse at se de fremskridt der sker dag for dag. Jeg kan allerede nu løfte sløret for at årsberetningen for 2020 vil indeholde meget mere om køkkenet.
Og så glæder det resten af bestyrelen af Ole endelig har fået hænderne op af lommerne – det har været noget slask i mange år.

Hvad der dog ikke er lykkes, er at samle økonomi til kunstgræsbanen. Der har været lagt enorme kræfter i arbejdet men desværre var det kun lige ved og næsten at en af de store fonde sprang til. Karina Wensell og Anders Fever har ydet en jætte indsats for at skaffe peneg og det skal i have kæmpe tak for.

En stor og fuldstændig uforbeholden tak skal også lyde til alle vores fantastiske sponsorer og støtter. Jeg har ikke ord for at beskrive hvor stolte vi er af den tillid og tro i udviser. I er med til at gøre en afgørende forskel for alle der en del af fælleskabet i Boldklubben – uden Jer gik det simpelthen ikke…

Slutteligt vil jeg gerne takke min medkumpaner i bestyrelsen. Jeg tror ikke at der findes en mere arbejdsom og visionær bestyrelse end vores. Alle har ideer til hvordan vi kan udvikle boldklubben til vores fælles bedste, og ligger hver især mange kræfter i at udfylde de poster I har. Bestyrelsesarbejdet foregår mest i skyggerne så ofte kan det være svært for andre at se hvor meget arbejde der kræves.

Tak for alles indsats i 2019 – og tak for afsindigt mange gode timer.. Dem kommer der mindst ligeså mange af i 2020..

Jeg overgiver hermed min beretning til generalforsamlingens behandling

Martin Lohse
Formand

Referat fra generalforsamling 2018

Generalforsamling 20/2-2018
Referat
Årets hold : U13 piger
Pantmann-Pokalen : Tonny Borre Larsen
1. Valg af dirigent :
Bestyrelsen foreslog Stina Hansen, som takkede for valget.
2. Valg af stemmetællere :
Bestyrelsen foreslog Inge Hansen og Anders Baltzer, som begge takkede for valget.
3. Formandens beretning :
Martin Lohse afholder sin beretning for året 2017.
4. Udvalgenes beretninger :
a) Martin Lohse gennemgik året i seniorafdelingen
b) Kennet Nordstrøm gennemgik året for ungdomsafdelingen
c) Jan Herluf Petersen gennemgik arbejdet i Aktivitetsudvalget
5. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab :
Tonny Borre Larsen fremlagde årsregnskabet. Det fremgår at overskuddet for 2017 er på 229.000,-
6. Behandling af indkomne forslag :
Ingen indkomne forslag at behandle.
7. Fastsættelse af kontingent :
Kontingentet bliver fastholdt
8. Personvalg :
a) Bestyrelsesmedlemmer :
Jacob Gyrd Hansen og Jimmi Larsen træder ud af bestyrelsen. Karsten Bonde og Anders
Fever-Eriksen bliver, uden modkandidater, valgt for to år. Kennet Nordstrøm modtager
genvalg, uden modkandidater, for endnu en to-årig periode.
b) Suppleanter :
Tim Rasmussen, Diana Andersen og Lene Errebo stiller til valg om de to poster som
suppleanter. Efter afstemning vælges Diana Andersen (17 stemmer) og Tim Rasmussen (16
stemmer). Lene Errebo får 15 stemmer.
Der var 25 stemmeberettigede medlemmer.
c) Revisor :
Tonny Borre Larsen modtager genvalg uden modkandidater
d) Revisorsuppleanter :
Ghita Christensen modtager genvalg uden modkandidater
9. Eventuelt :
Lars Ødegaard takker alle de frivillige for det store arbejde med de mange events.
Martin Lohse takkede Mia Lasko, Jeanette Petersen, Inge Hansen, Tim Rasmussen og
Bjarne Petersen for det store arbejde de har leveret gennem året. Der er gaver på
vej.
Tak til Stina Hansen for det flotte dirigentarbejde.

Formand Martin Lohse's årsberetning for 2018

Kære medlemmer, kære venner

2018 var på mange måder et aldeles fremragende år. Ikke alene fordi vi havde fremgang på medlemstallet, eller fordi fejrede sportslige succeser, eller fordi vi satte nye tiltag i gang der var med til at give liv i klubhuset eller fordi vi bare har de mest fantastiske trænere, ledere og frivillige – men på grund at det alt sammen til sammen.

Alt det, og meget mere, vil jeg forsøge at sammenfatte i min årsberetning.

Det store fokus for 2018, var fortsat udvikling af vores fantastiske fodboldklub, samt ikke mindst styrkelse af vores økonomi, og lad det være sagt fra starten af – begge dele har vi levet fuldt ud op til.

Klubbens økonomiske situation vil Tonny Borre Larsen fortælle om, når han gennemgår årsregnskabet, men jeg kan allerede løfte sløret for at det ser godt ud. Klubben er sund og rask, og til trods for ekstraordinære udgifter, i forbindelse med udskiftning af taget på klubhuset, kommer vi i mål med vores forventninger til 2018.

Noget der især springer i øjnene, når vi ser tilbage på 2018, er den flotte medlemsfremgang vi har haft på ca. 10 %, hvilket er nærmest er uforklarligt, taget de baneforhold vi har trænet under i betragtning.
Muldvarpene har gået sin sejrgang henover stort set hele anlægget, og da en af kommunens maskiner, i det spæde forår, satte sig fast, og efterfølgende lavede et hjulspor på banen ved hallen, var vi banemæssigt ilde stedt.
Da det så allerværst ud, havde vi halvdelen af træningsbanen og festpladsen til rådighed til både træning og kampe for vores 220 medlemmer – en helt uhørt situation. Eller som kommunens baneansvarlige sagde, da jeg fortalte ham om medlemsfremgang til trods for vores baneforhold: ”Det kan ikke lade sig gøre – det er de værste baner jeg nogensinde har set, og så har i fremgang… Umuligt” Men nej, det er muligt, og hvorfor er det så det??

Det er det fordi vi, i mine øjne, har så mange dedikerede, passionerede og ikke mindst engagerede trænere, ledere og frivillige i vores klub. Trænere, ledere og frivillige der hver eneste dag er med til at gøre en forskel for alle os der kommer her i klubben. Mange af Jer er her i dag og jeg vil gerne takke jer af hele mit hjerte for den fuldstændig, nærmest overmenneskelige præstation der har været at lave så meget i vores klub i det forgangne år, under de, indimellem svære konditioner, der har hersket.

Og hvem siger at succes ikke kan gro under svære forhold? Ikke en Fremmer.
Det lykkedes os nemlig at hive ikke mindre en tre mesterskaber i hus. U17 sluttede forårssæsonen af med Final4. Her var de unge talenter ustoppelige og de kunne løfte trofæet som fortjente mestre efter en meriterende finalesejr på 2-1 over FK Sydsjælland.
Også på seniorfronten blev der hevet metal hjem idet vores nyeste skud på stammen – serie 3 8mands, efter en meget flot forårssæson, blev mestre efter, i en velspillet finale på IngesAuto Park, at hive det længste stik i 4-3 sejren.
Slutteligt blev det sågar også til et LF-mesterskab til veteranerne, som i overlegen stil satte alle modstandere til vægs, og blev fortjente vindere af Veteran 1.
Herfra skal endnu en gang lyde et stort tillykke til at spillere, trænere og ledere.

Forældreforeningen har igen i år trukket et kæmpe læs. Ikke mindst ved 1. holdets hjemmekampe, men det der lyser klarest er Ungdomsafslutningen som Forældreforeningen står for. Her mødte 250 spillere, forældre og søskende op, og gjorde det til en fuldstændig magisk Fremmerdag. Tak til Forældreforeningen for en fantastisk indsats gennem hele året. Tak fordi i er sande venner af B. Frem.

Apropos venner, så valgte Frems Venner at lukke ned i starten af 2018. Frems Venner har stået for mange arrangementer til gavn for B. Frem gennem årene, og jeg vil gerne takke alle de aktive venner for deres indsats.

I løbet af foråret blev de, i Sakskøbing, berømte lodsedler sat til slag, og Aktivitetsudvalget var meget nervøse for salget. Der har hvert år, i de 34 år lodsedlerne har været solgt, været meldt alt udsolgt, men udvalget frygtede at det i år kunne blive endog meget svært at få solgt alle billetter. Dels havde nogle af storsælgerne valgt at stoppe med at sælge lodsedler og dels opstod der konkurrence fra en meget uventet kant… Men kære venner – Aktivitetsudvalget kunne for 35 gang i træk melde ”ALT UDSOLGT”. Hvilken kræftpræstation, og der skal lyde et kæmpe tak for indsatsen til Jan Herluf, Tonny Borre, Bjarne Petersen og Nikolaj Lohse. Det er satme flot.

I slutningen af juli var det så blevet tid til vores årlige Vej-Til-Vej stævne og det blev som i de forgange et en kæmpe succes. Der var endnu en gang masser af spændende kampe, godt humør, gang i fadølshanerne, og ikke mindst dans og musik til den lyse morgen. Og så slap vi, udover Anders Fevers 6 dobbelte krampe i balleregionen, for alvorlige skader.

IngesAuto Cup blev afholdt i september, som vi plejer, og vi havde i år et rekordstort antal deltager til vores weekend stævne. Og tilbagemeldingerne fra alle de deltagende klubber er flotte.
Der er blevet knoklet benhårdt i kulisserne, og der har været afholdt mange møder i gruppen som bliver styret benhårdt af Lars Ødegaard.. Og gode forberedelser betaler sig. Alt klappede, lige fra maden, hvor Jeanette med sit hold bespiste samtlige deltagere morgen, middag og aften, til udsalgsstederne hvor Forældreforeningen styrede burgere og pølser, til stævnekontoret hvor Inge, Mette og Louise havde fuldstændig styr på kampe, resultater og de ca. 20 spillere der hjalp til som dommere. Alt i mens drønede Don Ø forvirret rundt, hele tiden bagefter med en opgave (synes han) – det var virkelig business as usual.
Jeg er pavestolt over at vi kan stable og gennemføre sådan et krævende arrangement, og der skal lyde et uforbeholdent tak til alle Jer der på den ene eller anden måde er med til at gøre det muligt – det er fuldstændig unikt.

Sidst på året genoptog vi en gammel tradition nemlig Lagkagestævne. Med projektørene tændt deltog ca. 200 spillere, forældre og søskende på hold der var blandet mellem årgangene, og det hele blev afsluttet med medaljer og lagkager. Efter sådan en aften står man lykkelig tilbage og glæder sig over de oplevelser vi er med til at give vores yngste medlemmer.

I november var det blevet tid til vores årlige træner/ leder og frivilligfest. Her deltog 70 frivillige i et brag af en fest, og ved samme lejlighed blev Søren Månsson og Jan Refnov kåret som årets træner/ leder efter at have modtaget flest stemmer af deres kollegaer.
Ved samme lejlighed modtag Lars Ødegaard den nye pris, frivilligprisen. Han modtog det nye fad, som gives for en ekstraordinær indsats som frivillig, og som ganske sigende er opkaldt efter ham: Lars Ødegaard fadet

2018 var også året hvor vi fik sat gang i helt nye tiltag. Der blev startet løbeklub op som Karina Wenzell står for, fodboldfitness for kvinder som Diana Andersen var sjakbajs på, og ikke mindst vores dagens ret om torsdagen.

Og nu vi er ved dagens ret, så vil jeg gerne takke Jeanette for hendes fantastiske arbejde i kantinen i det forgangne år. Du er, om nogen, personificeringen af en ildsjæl – du brænder for at tingene er i orden, og for at alle for en god oplevelse når de er i klubben og det er ikke mindst din fortjeneste at torsdagspisningen er en dundrende succes – og at vi har et fremragende resultatet i kantinen. Tak for alt det du tryller frem – gid det snart er torsdag i sæsonen igen.

Derudover vil jeg takke alle vores trofaste sponsorer og støtter. Det er fantastisk at møde den velvillighed, og opbakning til vores arrangementer, og ikke mindst det daglige arbejde i klubben. Det er fuldstændig afgørende for vores aktivitetsniveau, og ambitioner at i bakker så massivt op. Uden Jer ville det ikke være muligt!

Til slut vil jeg gerne takke mine medspillere i bestyrelsen. Jeres begejstring og lyst til at knokle for vores klub er helt eksemplarisk, og jeg er fuld af beundring over det arbejde i hver især ligger i lige præcis jeres arbejdsområde. Jeg kan ikke forestille mig en bedre samling af engagerede bestyrelsesmedlemmer.

Jeg overdrager hermed min beretning til generalforsamlingens behandling.

Martin Lohse
Formand

Referat fra generalforsamling 2019

Generalforsamling
Boldklubben Frem Sakskøbing
Tirsdag d. 26. februar 2019 kl. 19.00

 

 1. Valg af dirigent
  Jan Herluf Petersen modtog valg som dirigent
 2. Valg af stemmetællere
  Stina Hansen og Anders Baltzer modtog valg
 3. Formandens beretning
  Martin Lohse fremlagde beretningen for 2018
 4. Udvalgenes beretninger

* Seniorudvalg
Martin Lohse fremlagde beretning på vegne af Karsten Bonde

*Ungdomsudvalg
Kennet Nordstrøm fremlagde beretning

* Aktivitetsudvalg
Jan Herluf Petersen fremlagde beretning

 1. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab
  Tonny Borre Larsen fremlagde årsregnskabet. Regnskabet viser et overskud i 2018 på 183.000,-
 2. Behandling af indkomne forslag
  Bestyrelsen havde ikke modtaget forslag
 3. Fastsættelse af kontingent
  Kontingentet fastholdelse på 2018 niveau. Det blev vedtaget at kontingent på fodboldfitness fastsættes til 200,- halvårligt.
 4. Personvalg

* Bestyrelsesmedlemmer
Martin Lohse – modtog genvalg
Nikolaj Lohse – modtog genvalg
Lars Ødegaard – modtog genvalg
Ole Olsen – modtog genvalg

* Suppleanter
Diana Andersen – modtog genvalg
Tim Rasmussen – ønsker ikke genvalg

Bestyrelsen foreslog Lenne Errebo som modtog valg til suppleant

 

 1. Eventuelt

Bestyrelsen takkede Jeanette Petersen, Inge Hansen, Mia Lasko, Tonny Borre Larsen, Bjarne Petersen, Tim Rasmussen og Irene Wenzell. Der var vin og blomstergaver som tak for et helt fantastisk stykke arbejde i 2018.

Bestyrelsen takkede Jan Herluf Petersen for et for, på fornemmeste vis, at have dirigeret generalforsamlingen.

Anders Fever-Eriksen fremlagde planer for etablering af kunstgræsbane og aktivitetstrappe.

 

 

Formand Martin Lohse's årsberetning for 2017

Tak for ordet
Kære venner, kære medlemmer
2017 var i sandhed noget af en prøvelse for os alle der holder af og kærer sig for
vores gamle boldklub. Knapt havde de sidste raketter budt os velkommen til det
nye år før der begyndte at gå rygter om en dårlig økonomi i klubben.
De bange anelser viste sig at holde stik idet formanden ved generalforsamlingen
kunne fortælle om et alt for stort forbrug i 2016 – et forbrug der havde potentiale
til at true klubbens eksistens og evne til at svare sit.

På selvsamme generalforsamling fremlagde jeg en strategiplan der skulle være
med til at vende tingenes tilstand og sammen med Henning Jørgensen foreslog jeg
derudover at udvide bestyrelsen fra de daværende 5 medlemmer til 7
medlemmer. Der blev stemt for at afprøve begge dele hvorfor der blev indkaldt til
ekstraordinær generalforsamling i marts måned.

Ved den ekstraordinære generalforsamling valgte Lasse Larsen at trække sig som
formand og bestyrelsesmedlem og jeg vil gerne herfra takke Lasse for det arbejde
han har leveret i Frem. Han knoklede benhårdt og lagde mange timer i
boldklubben.

De nyvalgte til bestyrelsen blev Lars Ødegaard, Nikolaj Lohse og Martin Lohse, og
efter generalforsamlingen og vedtagelsen af strategiplanen valgte bestyrelsen at
konstituere sig med:

Martin Lohse, Formand og økonomi
Lars Ødegaard, Eventansvarlig
Kennet Nordstrøm, Ungdomsudvalgsformand
Ole Olsen, seniorudvalgsformand
Jacob Gyrd Hansen, bane og klubhus ansvarlig
Nikolaj Lohse, Sponsoransvarlig
Jimmi Larsen, frivillige
Med Diana Andersen og Tim Rasmussen som suppleanter

Det budget der efterfølgende blev vedtaget bar naturligvis præg af den
økonomiske situation som vi stod i. Det var et budget der i alt sin enkelthed tog
udgangspunkt i at genskabe et økonomisk råderum, ligesom det var nødvendigt at
øge indtægterne på forskellige parametre. Alt det vil Tonny Borre Larsen vende
tilbage til i sin gennemgang af årsregnskabet senere på dagens dagsorden.
En af de ting jeg dog vil fremhæve allerede nu, er de problemer vi havde i forhold
til kantinen. Det stod klart at vi med et underskud på kantinedriften i 2016 stod
med noget af en udfordring. Heldigvis valgte Jeanette at sige ja til at blive
kantinebestyrer – og jeg skal love for at det er noget vi både kan se og mærke.
Jeanette har sammen med hendes benhårde hold virkelig gjort en kæmpe indsats.
En indsats der direkte kan aflæses i årsregnskabet.

Tak for det flotte arbejde.
Til trods for de udfordringer vi stod overfor valgte vi at fastholde det
aktivitetsniveau vi har i klubben, og det har været en fornøjelse at følge alle vores
hold. Lige fra de allermindste poder, til de ældste veteran masters har der været
fart over feltet, fra piger og drenge til kvinder og mænd har lysten og glæden ved
fodboldspillet lyst ud af øjnene hvad enten det har været til træning eller kamp.
Vores fortsatte ambition er at alle der har lyst til at spille fodbold skal have
mulighed for det – det har vi stort set kunne leve op til, og det er en opgave vi
tager meget alvorligt i 2018. Vi skal være en klub som ingen går forgæves til – og
en klub der tager vores sociale ansvar alvorligt!

Og sandelig om det ikke også lykkedes os at hive et vaskeægte LF-mesterskab i
hus, idet vores nyetablerede Veteran Masters meget fortjent kunne lade sig hylde
som mestre efter en helt igennem fantastisk sæson hvor de gled igennem
turneringen med kun et enkelt nederlag.

På eventsiden havde vi fuld fart på i 2017, og jeg vil gerne herfra takke alle de
frivillige der gennem året har hjulpet os med de forskellige arrangementer. Det har
været fuldstændig vidunderligt at mærke den opbakning, og se det arbejde så
mange har lagt i de events vi har kørt af stablen i år. Det skal i alle have den
største tak for – uden Jeres utrættelige indsats havde det ikke været muligt at få
vendt skuden, og skabe grobund for den positivisme der igen har indfundet sig her
i vores dejlige lokaler på Stadionvej.

Vores Vej-til-Vej stævne blev igen i år en kæmpe succes. Stærkt ført an af Lars
Ødegaard udartede dagen sig til en sand festdag, hvor tæt ved 200 mennesker
sluttede dagen af med et brag af en fest i teltet foran klubhuset.
Efter sommerferien var det tid til vores lagkagestævne og til trods for knapt så
mange tilmeldte hold blev den en fantastisk dag for de fremmødte – en dag hvor
leg og lagkage i den grad var i højsædet.

I den tredje weekend i september afholdte vi IngesAuto cup, hvor vi for første
gang prøvede kræfter med et stævne over flere dage. Der var længe udfordringer
med at få nok hold tilmeldt men vi sluttede af med at være rigeligt med hold til at
afholde stævnet, og det blev nogle fantastiske dage hvor vi i den grad blev
bekræftet i at vi har de perfekte rammer til at afholde sådan et stævne.
Holdene boede på Ellekildeskolen, hvor de også indtog deres mad, som blev lavet
af Jeanette i samarbejde med en masse frivillige og jeg skal love for at alle var
glade for både indkvarteringen og den mad de fik. Vi har fået mange positive
tilbagemeldinger og vi er igen i 2018 klar til at slå dørene op for IngesAuto cup.
I november var det tid til vores træner/leder og frivilligfest, og over 60 deltagere
havde valgt at sige tak til invitationen. Det var en uforglemmelig fest med
fantastisk humør, dans og hygge, og musikken spillede til den lyse morgen.
Ved samme lejlighed blev Anders Wenzell meget fortjent kåret som årets
træner/leder.

Når nøden er størst, er det godt at kende sine venner og jeg vil slutte min
beretning af med at takke forældreforeningen for det fuldstændig vanvittige
engagement og ikke mindst ansvar i har taget i det forgangne år. Uden jeres
støtte, utrættelige arbejde og ikke mindst de gaver i har givet til klubben gennem
året var det aldrig gået. I har simpelthen ofret jer for klubben i en næsten uhørt
grad. Nye elinstallationer i køkkenet, vaskemaskine og tørretumbler, jeres fravalg
af penge for at hjælpe ved Vej-til-Vej stævnet, og ikke mindst de utallige timer i
alle har brugt herude i det forgangne år, vidner om jeres sande engagement og lyst
til at gøre en forskel. Jeg er fuld af beundring og vil gerne takke jer af hele mit
hjerte. I er lavet at et fantastisk stof.

Derudover vil jeg gerne takke alle de sponsorer som er helt essentielle for at vi kan
fastholde vores aktivitetsniveau og ikke mindst tilbyde fodbold for alle piger og
drenge. Tak for at I igen i år valgte at støtte vores klub – vi sætter umådelig stor
pris på det.

Samtidig vil jeg takke Aktivitetsudvalget, og de mange sælgere, anført af Jan
Herluf Petersen og Tonny Borre Larsen for igen i år at have solgt samtlige 2000
lodsedler. Det giver en økonomisk saltvandindsprøjtning som vi ikke kan være
foruden. Jeg ved at Tonny er bekymret for salget i år og jeg håber at alle her vil
gøre deres til at vi igen i år kan melde alt udsolgt!

Slutteligt vil jeg gerne takke resten af bestyrelsen for det store arbejde alle har
leveret. Det var ikke en let opgave vi overtog, men alle har stået bag de
beslutninger vi har truffet og den plan vi lagde. Tak for kampen – det har været en
sand fornøjelse.

Jeg videregiver hermed min beretning til generalforsamlingens behandling

Martin Lohse
Formand